Min historie

Fra partyprinsessen til fitnesstøs

… er nok en meget god overskrift til, hvordan min livsstil har ændret sig. Som teenager, og i mit tidlige voksenliv, var jeg den ultimative partytøs og jeg lavede absolut intet sport. Man kunne altid finde mig i Århus’ byliv, hvor jeg skabte mig en identitet omkring fest og alkohol.

Min tilgang til kroppen og interesse for kosten startede 2007. Jeg havde fået nok af mit dårlige selvværd. Jeg var ked af min krop og var gået flere tøjstørrelser op. Jeg tog en beslutning, lavede et personligt commitment og tog ansvar for egen krop, hvilket gav mig styrken til at opnå mit mål.

Jeg tabte mig 8 kg på en måned – resterende tabte jeg ved varig livsstilsforandring. I 2010 var jeg på min laveste vægt og havde tabt i alt 13 kg. Samme år startede jeg i fitness. Herfra har jeg udviklet mig fra holdpige 2-3 gange om ugen til en enorm passion for styrke, udholdenhed og smidighed. Styrketræning siden hen givet mig de bedste 7 kg ekstra på kroppen.

 

Dét at lave mål, opleve succes og skabe resultater med min krop fangede mig – og er den process, som for mig nok aldrig stopper.

Den største udvikling er, at jeg nu hviler i mig selv. Herunder har jeg opbygget en langt mere positiv tilgang til livet, og jeg tager ansvar og skaber større respekt for mig selv. Jeg har i dag fået nye roller som fitnesspige, sundhedsrealist, ergoterapeut, kostvejleder og nu marathon løber og igang med at opbygge mig som triatlet. Mine overbevisninger har ændret sig i takt med min udvikling. Jeg vælger at tro på det der sker omkring mig, sker i en positiv hensigt. Jeg arbejder med mine fejl som en læring, og at få det bedste ud af den situation, jeg står i.

For mig har det sværeste ikke været at tabe mig, men at finde en balance med min krop
og holde en stabil vægt – som jeg trives med.


I min udvikling har jeg været igennem mange faser. Fx Fedt-, og kulhydratforskrækket, protein overload, kæmpet for sixpacken og fået den, overtrænet, diverse suppekure etc.

Jeg har i mange år kæmpet med maveproblemer og i 2013 fik jeg konstateret Irritabel tyktarm (IBS), læs Min Mave. Det har oveni tvunget mig til at spise en bestemt diæt og herigennem har jeg lært, at træning har enorme positive effekter på mit tarmsystem som jeg absolut ikke kan undvære for en velfungerende hverdage.

 

Skriv et svar