Grønsagsboller

12 stk.

1 mellem broccoli

1 stor gulerod

1 dl mandelmel

1 dl hirseflager

0,5 dl solsikkekerner

10 g frøskaller

1 dl vand

0,3 dl sesamfrø

6 medium Æg

Sådan gør du: Skær broccolien ud i mindre stykker så en blender, stavblender eller andet kan hakke det fint. Riv gulerødder. Bland grønsager og tøre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og vand og rør dejen til en ensartet masse. Gem lidt solsikkekerner samt blommen fra et æg i en skål til at pynte bollerne. Lad dejen trække i 15 min, for at lade fiber arbejde og dejen bliver mere fast. Form så bollerne med ske på bage papir

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader, ca. 25 min.

Lad bollerne køle af på en rist

TIP Bollerne kan fryses ned. Tag en bolle ud om morgen og den er klar til frokost.

 

Energi pr. 100 g 137 kcal

Protein 7.9 g
Kulhydrater 7.4 g
Fedt 8.6 g

130 kcal pr. stk af 95 g.
Skærmbillede 2016-08-19 kl. 15.02.32

Serverings forslag

Skriv et svar