Rabarber-HindbærGrød

Så simpelt og så lækkert. Kun frugt og vand – perfekt til toppings på skyr, yoghurt, pandekager, grød mv.

Min mor har rabarber og hindbær i haven som jeg er så heldig at få med hjem til min fryser. Derfor skulle der leges i køkkenet som resulterede i denne grød.

Du kan også bruge friske råvarer, men jeg spiser hellere friske hindbær rå end kogt op. De mister en mængde vitaminer og mineraler når man koger dem. Men grøden her smager jo himmelsk og nemt at opbevare og gør fx. en skål yoghurt lidt mere lækker.

TIP Frugt fra frost beholder største delen sine vitaminer og smagen ved nedfrysning. Frugten fryses i sæson, oftest dansk og er derfor modne. Det er et godt alternativ til friske frugter og mere praktiske.

3 dl rabarber (frost)

3 dl hindbær (frost)

2 dl vand

Sådan gør du: Kog rabaerber op med vand i ca. 10 min. under svag varme. Når rabarberne er kogt op og blevet bløde tilsættes hindbær. Jeg kan godt lide at hindbær beholder sin form. Derfor lader jeg dem kun lige tø op og rør forsigtig massen rundt til en mere ens artet masse. Hæld grøden på en lufttæt beholder og opbevar det i køleskabet. Kan holde i cirka en uge. Du kan evt sødme det med en vaniljestang.

 

IMG_4988

IMG_4989

IMG_4994

2 Comment

  1. […] Rabarber-hindbærgrød […]

  2. […] Raberber-HindbærGrød […]

Skriv et svar