Quinoa Boller

Glutenfrie quinoa boller med gulerod minder meget om almindelige boller. De er fyldt med fibre og fuldkorn som giver en god mæthedsfornemmelse. Fibre tager længere tid for tarmen at optage og derved komme igennem fordøjelseskanalen, det betyder at man vil opleve en god mæthed.

Læs mere her om hvorfor qunioa bliver omtalt som et superfood

 10 stk.

3 stk. mellem gulerødder

150 g Landbrød mix Finax

50 g hele quinoa

20 g hirseflager

1 tsk. bagepulver

3 tsk HUSK, frøskaller

200 g kogte fuldkornsris

4 æg

1 dl vand

Sådan gør du: Riv gulerødderne. Tilsæt første de tørre ingredienser og rør rundt for at få fordelt mel, kerner og gulerødder mv. jævnt rundt. Tilsæt æg og vand og rør dejen rundt i et par minutter.
Lad dejen trække for at fibrene kan arbejde og dejen bliver mere fast. Min stod i køleskabet mens vi spiste aftensmad. Efter aftensmaden havde vi ris tilbage som også lige kom i dejen.

Form bollerne med to spsk. på en bageplade.

Bag bollerne i en forvarmet ovn, 180 grader i 20 min. For at se om bollerne er færdige skal de være gyldne på overfladen og vend evt en bolle om og skal være sprød i bunden.

TIP Jo længere tid dejen står i køleskabet jo bedre. Den kan nemt stå til dagen efter. Men hvis du har travlt så bare lad den stå i 10 min tid også form bollerne.

img_5029

img_5031

img_5045

Skriv et svar