Broccolifladbrød

Broccolibrød med gurkemeje

12 stk.

300 g broccoli

160 g havremel

5 tsk (8 g) frøskaller

60 g majsmel

2 stk. æg

2 stk. æggehvider

1 tsk. bagepulver

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. salt

2 dl vand

Sådan gør du: Hak Broccoli fint i en minihakker. Hæld broccolien over i en stor skål og tilsætte resten af ingredienserne. Rør dejen rundt til det bliver en ensartet masse. Lad dejen trække i 1 times tid, så fibrene kan arbejde og dejen bliver derved mere fast.

Form de flade brød med en spsk i ca. 1 cm tykkelse på bagepapir.

Bag brødet i en forvarmet ovn, 180 grader, 15 – 20 min til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

img_6609

 

img_6627

 

ENERGIFORDELING pr. 100 g

Protein 6,8 g
Kulhydrater 16 g
Fedt 2,6 g

Pr. stk (77 g) 94 kcal


Serveringsforslag

Avocado & hytteost

img_6670


Min sunde madpakke

2 sandwich med grønt og frugt

(4 stk. fladbrød) med kyllingpålæg, skive ost 13 %, avocado og frisk spinat

3 gulerødder

1 stor appelsin

img_6696

 

img_6702


Har du ingen broccoli i køleskabet, så prøv med gulerødder istedet. Se mine Gulerødsfladbrød

Skriv et svar