Ærte-Edamame spread

Spread, mos eller dip – kald det hvad du vil, men lækker er det. Her i to variationer hvor smag og kcal indhold er i fokus på de to varianter. Utroligt flot farve som kun vil pynte på bordet og tallerken.

Jeg brugte denne spread som tilbehør til en helstegt kylling samt bagte sweet potatoes og alm. kartofler samt frisk snittet spidskål. Hvilket fungerede super godt. En nem måde lige at få lidt ekstra grønt
sager ind i retten. De kan også bruges som pålæg på brød eller smørelse i en sandwich. God fornøjelse.

Ærte-Edamame spread

Den kalori lette udgave

Ingredienser

150 g ærter, frost

100 g edamame bønner, frost

1 dl neutral yoghurt

Urtesalt & peber

0.5 frisk presset citron

Sådan gør du: Hæld ærter og bønner i en si og skyld dem i varmt vand fra vandhanen til de er tøet op. Tilsæt ærter, bønner og yoghurt i en multihakker og blend til en ensartet masse. Tag 1/3 af massen fra, hvis du ønsker to udgaver som jeg har lavet her. Smag til med citron, salt og peber.

Fokus på det sunde fedt med knas

Ingredienser

1/3 dl af den kcal lette udgave

1 spsk rapsolie med lime smag

1 håndfuld mandler (ca. 20 stk.)

2 håndfulde frisk spinat

Sådan gør du: Tilsæt alle ingredienser i din multihakker og blend til endnu en ensartet masse.

Tilføjelser og erstatninger: Ønske du mere cremet konsistens så tilsæt en 0.5 avocado eller mere olie.


TIP: Kan opbevares i køleskabet i et par dage

Redskaber: mutihakker

 


Dip til madpakken

 

1 Comment

Skriv et svar