Anbefalinger til en sund frokost

Sammensætningen af din frokost er vigtig. Det er dit hovedmåltid i løbet af dagen som skal holde din energiniveau kørende. Det er faktisk også her du har behov for alle næringsgrupper for at vedligeholde en balance. En balance hvor man holder et stabilt blodsukker hjælper fibre og fuldkorn til som giver en lang mæthedsfølelse. Protein bygger bla. dine muskler op.

Vidste du at selvom hjernen udgør 2% af kropsmassen, så bruger dette organ 25% af al den energi du forbrænder…? Så når vi er stillesiddende på job eller studie er det vigtig med mad. På dette tidspunkt på dagen arbejder hjernen på fuldfart. De rigtige næringsstoffer til hjernen betyder at du kan optimere din koncentration, opmærksomhed og måske endda tænke bedre.

Spis det som fremmer din energi og overskud frem for mad som hæmmer dig i det du ønsker at gøre i løbet af en dag. Så på med noget hjerne-mad til din frokost, ja faktisk alle dine måltider så vil du måske opleve en positiv effekt.

NÆRINGSSTOFGRUPPER

★ Fibre & Fuldkorn – komplekse kulhydrater. 300 – 400 g grøntsager.
Grove produkter; Rugbrød, bolle, ris, kartofler

★ Protein – æg, magert pålæg eller kød, hytteost, bælgfrugter

★ Sunde fedtstoffer – mandler, valnødder, hørfrø, hampfrø, olie-eddike-dressing, avocado

 


Eksempel på en varieret frokost

Fibre & fuldkorn: Havreboller med gulerod & hirse Grøntsager: ærter, soyabønner, blåbær, grønne bønner

Protein: Frikadeller med et pift & rød quinoa

Sunde fedtstoffer: Græskarkerner

Mangler du mere inspiration til din madpakke, så kig med her


Chiagrød på Laktosefri Kefir toppe med hindbær, boghvede og mandler til morgenmad

Laksesalat med en glutenfri Havrebolle til frokost

Grøntsager plus en LinusPro RAW bar til eftermiddag

SPONSORERET YUMMII YUMMII PRODUKTER

Skriv et svar