Veggie burger med rødbede-quinoa-bøffer

Vi elsker burger hjemme ved os. Når jeg kan være med på glutenfri manér er det ingen undtagelse. Så da Thungberg havde lanceret en ny grovere burgerbolle kom der hurtigt burger på menuen. Jeg havde glemt at tag kød op så det blev til en veggie udgave og selv min ellers kød-glade kæreste blev imponeret over mine alternative bøffer.

Med proteiner fra æg og qunioa er bøfferne mættende og får en struktur som minder om hakkebøffer.

Ingredienser

Rødbede-quinoa-bøffer

 • 250 g rødbede
 • 2 æg
 • 200 g kogte quinoa
 • 50 g havremel
 • 2 tsk frøskaller
 • 1 tsk paprika
 • 1 knivspids chili
 • Salt & peber

Burgerboller

 • 4 stk. Thungbergs nye grove burgerboller (sponsoreret)

Sweetpotates fritter

 • 400 g. sød kartoffel, øko.
 • 2 spsk koldpresset rapsolie
 • Paprika & chili
 • Salt & peber

Tilbehør

 • Avocado
 • Squash
 • Tomat
 • Frisk grønkål
 • Skrive ost
 • Ketchup & mayo

Sådan gør du:

Sweetpotatoes fritter:  Skyld søde kartoffel og skær ud i ønsket størrelse. Da de er øko kan du sagens beholde skrællen på og beholde de gode egenskaber i kartoflen som er i skællen. Tag så en stor skål eller en frysepose 4l. og bland kartofler med olie og krydderier. Lad fritterne stå mens du laver bøfferne. Tænd ovnen 200 grader. Når olie og krydderierne har fået lidt tid til at sætte sig så bager du dem 15 min ovnen.

Bøffer: Kog quinoa efter anvisning. Skræl og riv rødbederne. Bland resten af ingredienserne i en skål sammen med den revne rødbede. Tilsæt så den kogte quinoa og rør det til en ensartet fars. Lad farsen trække i cirka 10 min. så den fibrene kan få lov til at suge væske og den bliver mere fast. Steg bøfferne på panden i smør eller olie. Cirka 5 – 7 min på hver side.

Burgerboller: Bag bollerne mens pomfritterne bliver færdige i ovnen ved 200 grader i 7 min. til de er sprøde.

Tilbehør: Mos avocado så du kan smøre bollerne. Snit og skær grøntsagerne i passende størrelser.

Burgerbollerne fra Thungberg kunne førhen sammenlignes med den traditionelle hvide burgerboller, hvilke ikke lige faldt i min smag. Jeg er mere til en grovere udgave som også giver mere smag, fibre og mæthed. De nye boller er både grove og luftige med en sprød overflade. Godkendt herfra!! Prøv dem.

// sponsoreret boller fra Thungberg

Skriv et svar