Butternut squash Lasagne med hakket kylling og kikærter

Vi startede ugen ud med Lasagne efter påsken. En FODMAP venlig udgave som nemt kan tilpasses efter smag og hvad man lige har i køleskabet. Da vi kom hjem 2. påskedag var der få ingredienser i køleskabet og i supermarked, så det blev til, hvad jeg lige havde og kunne få fat på – hvilket retten bestemt ikke blev dårligere af.

Jeg er nemlig blevet vild med Butternut squash Lasange som jeg efterhånden har lavet et utal af variationer. Pointen er at anvende Butternut squash som plader, hvilket fungere rigtigt godt. Butternut squash smager fantastisk, har et godt bid og giver flot struktur og farve til lasagnen.

Kødsovsen kan du tilpasse efter din smag og du kan helt undgå den hakket kylling, hvis du gerne vil have en kød-fri ret. Grøntsagerne, kikærterne og hytteosten giver smag og proteiner nok i sig selv. God fornøjelse.

Ingredienser

4 personer

Kødsovs

 • 400 g hakket kylling
 • 1.5 porrer (grønne del til FODMAP)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 4 revne gulerodder
 • 1 rød peberfrugt skåret i tern
 • 4 friske tomater, hakket i tern
 • 1 dåse kikærter (uden væske)
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. tørret basilikum
 • Salt & peber

Plader

 • 1 stk. butternut squash
 • 1 stk. aubergine
 • olie
 • salt

Mellemlag og topping

 • 300 g. Hytteost
 • 200 g. revet ost (jeg anvendte 13% Cheasy)

Sådan gør du:

Tænd ovnen 200 grader, varmluft.

Skyld, rens og snit Butternut squash og aubergine. Skær på langs ca. 1 cm tykkelse. Fordel grøntsagerne på bagepapir og tilsæt olie og salt. Start med Butternut squash som skal have cirka 10 min. til ovnen; til den er blød. Auberginen skal cirka have 5 min. i ovnen.

Imens grøntsagerne er i ovnen forbedereder du kødsovsen. Skyld og snit porrer. Svits porren i en varm gryde med olie. Tilsæt hakket kylling. Svits kødet af og tilsæt krydderier. Imellemtiden river og snitter du resten af grøntsagerne. Tilsæt resten af ingredienserne i gryden og slut af med kikærterne. Kikærterne skal i tilsidst for at de ikke bliver udkogte eller most.

Lav nu lasangen som almindeligvis (se evt. billeder nedenfor). To lag med butternut squash og et lag med aubergine. Top med revet ost.

Stil lasangen i ovnen i 20 min. ved 200 grader med støvpapir over de første ti minuter. Dette er for at undgå at osten bliver for sprød/fast/brun. Osten må gerne være gylden og cremede efter mig smag.

TIP: Servere lasangen med frisk salat til.

Velbekomme


 

Tak fordi du læser med !

♥  Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar