Grøntsagstærte med bagte gulerødder og grønt

En nem og sund hverdagsret fyldt med grøntsager.
Tærten er veleget til en kød-fri middag ved at undlade bacon da der er proteiner fra bl.a. kikærter og æg.

Arbejdstid ca. 30 min. Samlet tid ca. 60 min.

Indlægget indeholder sponsorat

Ingredienser

Tærtebund:

  • 1 dåse kikærter
  • 0.5 dl vand
  • 3 tsk frøskaller

Fyld:

  • 1 pakke (125 g) kalkunbacon i skiver
  • 100 g porrer
  • 100 g cherrytomater
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • 4 æg
  • 150 g laktosefri fetaost, Tarvana *
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 håndfulde frisk persille
  • Salt og peber

Tilbehør – Bagte gulerødder:

  • 6 stk. mellem str. gulerødder
  • 1 spsk. rapsolie
  • Salt og peber

Tilbehør – Sprød salat:

  • Frisk spidskål
  • Frisk spinat
  • 0.5 citron saft
  • 1 avokado

Sådan gør du:

Tænd ovnen 180 grader, varmluft

Bund: Tag væsken fra kikærterne og placere dem i en skål. Tilsæt vand og frøskaller. Mos kikærterne til en ensartet masse med stavblender. Tag en alm. tærteform og brug en spsk. til at fordele dejen ud i formen. Forbag bunden i 15 min til bunden er gylden (se billede nedenfor).

Tærtefyld: Hak bacon groft og steg den gylden på en pande i ca. 6 – 8 min. Skær porrer i ringe og tilsæt på panden, steg så et par minutter. Tilsæt spinat og steg grøntsager med kalkun igen til spinaten falder sammen.

Skær tomater i halve.

Skær fetaen i små tern. Kom æggene i en skål og pist det let sammen med feta og olie. Hak persille fint og tilsæt det æggemassen.

Kom grøntsager og bacon i den forbagte tærtebund. Tilsæt æggemasse. Pynt med tomater. (se billede nedenfor).

Bag tærter i 25 – 30 min. 180 grader, varmluft.

Salat: Imens tærten bages kan du lave salaten. Skær gulerødder ud i aflange stykker. Placere gulerødderne på bagepapir og tilsæt olie, salt og peber. Bag så gulerødderne sammen med tærten i den tid der er tilbage af tærten (20 – 25 min)

Snit spidskål og salat. Pres citron over salaten.

Servere så tærten med salat, bagte gulerødder og avokado.

 

TIP: Bunden er glutenfri og utrolig nem. Jeg har efterhånden lavet den mange gange og har sommetider erfaring med at bunden kan blive en smule våd; dertil er det vigtigt at bunden bages de 15 min og ved at tilsætte frøskaller suger den væsken.

 

Velbekomme

*reklame / sponsorater

 

BAGT TÆRTEBUND AF KIKÆRTER

INDEN TÆRTEN BAGES

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar