Efterårs bowl med grillost

Efterårs bowl med årstidens grøntsager.
Den er velegnet både til frokost eller aftensmad.

Ingredienser

2 personer

  • 1 stk. butternut squash
  • 100 g (kogte) quinoa, sort
  • 1 stk. avocado
  • 65 g kikærter fra dåse
  • 0,5 squash
  • 1 pakke Grillost (eller Paneer)
  • Frisk skåret spidskål (ca. 4 blade)
  • 2 stk. mellem gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • Rapsolie med citron smag
  • 0.5 citron
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk Saltede græskarkerner
  • 1 håndfuld frisk koriander eller persille

Sådan gør du:

Skær toppen og bunden af butternut squashen. Skræl butternut squashen. Flæk den, og skrab kernerne ud. Skær squashen i skiver på ca. 1 – 1.5 cm tykkelse. Placer skiverne på en bageplade med bagepapir og giv dem lidt olie og salt. Giv dem 25 minutter i ovnen på 200 grader. Du kan evt. vende dem efter 12 min.

Kog quinoa efter anvisning.

Skær grillost i skiver sammen med squash. Steg dem sammen på en pande med olie og smør. Krydder med salt og peber.

Snit spidskål, gulerødder og rød peber. Placere grøntsagerne i en skål. Tilsæt citronsaft, olie og æbleeddike og bland det sammen med grøntsagerne. Lad dette være bunden i din bowl.

Så er det tid til at anrette din bowl.

Tilføjelser og erstatninger: Du kan nemt anvende de grøntsager, kerner og lignende som du har i dit køkken. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Jeg lavede denne ret som en tøm-køleskab-ret og brugte de rester jeg havde tilbage.

 

 

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar