Indisk kikærtegryde med Hokkaido

Ingredienser

  • 1 lille Hokkaido
  • 1 porrer (grønne del)
  • 1 dåse kikærter
  • 0.3 l. laktosefri madlavningsfløde eller kokosmælk
  • 0.5 dåse tomatpuré
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • Olie og øko. smør til stegning
  • 100 g eller 2 store håndfulde frisk spinat

Tilbehør

  • Fuldkornsris
  • Cashew nødder, saltede
  • Frisk ananas skåret i mundbidder

 

Sådan gør du:

Kog ris efter anvisning.

Varme en gryde op med olie og smør. Rens, skyld og snit porren. Tilsæt i gryden.

Skær top og bund af græskaret. Har du købt en økologisk kan du sagens lade skrællen blive på. Flæk den, og skrab kernerne ud. Skær græskaret i tern på 1×1 cm. Tilsæt det i den varme gryde med porrer.

Tilsæt så krydderier, tomatpuré, madlavningsfløde og kikærter. Rør rundt.

Lad retten smire under låg i cirka 10 min. til græskaret er blødt.

Tilsidst tilsættes den friske spinat. Rør blot rundt et par gange til spinaten er faldet sammen.

Server så retten med fuldkornsris og top med nødder og frisk ananas.

 

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar