MIND THE GUT

Jeg har været på en udstilling på Medicinsk Museion i København, som hedder; Mind the Gut. En udstilling som viser sammenhængen mellem vores kost, fordøjelse og psykiske tilstand som er i stor fokus fra bl.a. forskningen og videnskaben aktuelt. Det er imponerende udstilling og er meget inspirerende når man selv døjer med mavetarmproblemer.

Udstillingen har givet mig et øget kendskab til kroppen og hvilken enorm betydning tarmen har på vores helbred, tankemønstre og i sidste ende, hvordan den påvirker vores dagligdag og livskvalitet. Det har motiveret mig til at holde fast i mine spisevaner og spise efter, hvad kroppen tillader mig.

Har du problemer med tarmen ligesom jeg, er en tur på Medicinsk Museion et besøg værd. Den giver inspiration og motivation til at handle efter at opnå en sund fordøjelse. Udstillingen giver enormt meget mening for mig og får svar på den sammenhænge jeg kan føle, mærke og har erfaret på egen krop. Eksempelvis kan jeg mærke, hvordan mit humør, tankegange og energiniveau påvirkes når jeg har problemer med maven.

 

MIND THE GUT er en permanent udstilling på Medicinsk Museion

Hjerne, mavefornemmelser, identitet, tarme, bakterier, mikrobiomer. Alt kædes sammen i Mind the Gut.  

Udstillingen viser, hvordan læger, forskere, patienter og kunstnere gennem tiden har forsøgt at forstå og behandle det komplicerede forhold mellem hovedet og maven. En gåde, der har optaget os gennem årtusinder og stadig giver stof til videnskabelige eksperimenter, trendy livsstilstendenser og heftige sundhedsdebatter.

 

Skriv et svar