Squashboller med solsikkekerner og chiafrø

Ingredienser

13 stk.

  • 3 spsk frøskaller
  • 2 spsk chiafrø
  • 3 dl vand
  • 1 dl rismel
  • 0,5 dl majsmel
  • 2 dl boghvedemel
  • 1 dl havregryn, glutenfri
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 2 spsk rapsolie
  • 0,5 dl laktosefri neutral yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk glutenfri bagepulver
  • 0.5 revet squash

Sådan gør du:

Bland alle tørre ingredienser i en skål. Riv squashen og rør det med i skålen. Tilsæt så de våde ingredienser. Rør dejen sammen med en rørmaskine eller piskeris med dejkrog 5 – 10 min.

Lad dejen hvile cirka 30 min.

Form så bollerne med en våd spsk. og placere dem på en bageplade med bagepapir.

Bag bollerne i 35 min ved 180 grader, varmluft.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

OBS: Mængderne er ikke nøje afmålt så dejen skal evt. tilpasses med lidt ekstra mel eller vand for den rigtige kondistens. Dejen skal være fugtig uden at være våd.

 

 

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar