Ristaffel – Kylling i karry med toppings

Ristaffel med karrysauce og kylling samt masser af toppings som gør denne ret særlig lækker og hyggelig at spise.

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 0.5 porrer
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 æble
  • 250 g kylling
  • 1 dåse kokosmælk
  • ca. 1 spsk majsmel til jævnning
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Fuldkorns ris kogt med sorte naturris

Toppings

  • Frisk mango
  • Æble
  • Saltede peanuts
  • forårsløg
  • Tørret abrikoser
  • Kokoschips
  • … andet efter dit ønske.

Sådan gør du:

Varm en gryde med olie. Rens og snit porrer samt skær kylling i mindre stykker. Svits det sammen med krydderier til kødet er gennemstegt.

Skær æble i små stykker. Tilsæt det i gryden og svits til æblerne er blevet bløde, ca. 3 min.

Tilsæt kokosmælk.

Lad retten simre mens du skære dine toppings.

Jævn retten med majsmel.

Smag til med salt og peber.

TIP: ønsker du at gøre retten Low FODMAP venlig så undlad tørret abrikoser og æble eller byt æble ud med en anden sød og frisk frugt, fx. ananas. Og byt abrikos ud med rosiner. Derudover skal du være obs på hvilken karry du anvender da det er et blandings krydderi og kan indeholde løg.

 

 

 

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar