Glutenfri kammerjunker

Sommeren er over os hvilket betyder at koldskålen er kommet tilbage på bordet igen. Jeg har aldrig prøvet at lave kammerjunker før, men i år skulle det ske, hvilket blev enormt vellykket og værd at dele med jer.

 

Engang var jeg forskrækket over sukker; de små kager som kammerjunker nu engang er. Jeg spiste koldskål med fx. jordbær uden kammerjunker eller andet topping da det jo var farligt. Men i dag er mit madsyn i høj grad forandret og disse kager er ikke noget som forskrækker mig mere og  jeg ved at de ikke er usundt for kroppen, men at alt mad handler om mængder, balance og at spise varierende. Dog holder jeg af at spise hjemmelavet mad, hvor jeg ved, hvilke fødevare jeg tilsætter min krop og ikke mindst til min mave(tarme). Her er en nem, glutenfri og Low FODMAP venlig opskrift.

I dag fortrækker jeg min koldskål med både kammerjunker og jordbær.

Ingredienser

  • 80 g hakket mandler i blender til mel (eller mandelmel)
  • 100 g glutenfri havremel
  • 55 g kokosolie (i flyvende form)
  • 1 æg
  • 3 spsk mørk sirup (erstat evt. med ahornsirup)
  • 1 tsk glutenfri bagegulver
  • 1 tsk kardemomme
  • lidt salt

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt til en fast masse.

Tænd ovnen 175 grader.

Tril små flade kugler og placere kuglerne på et bagepapir.

Bag i 12 min, til kammerjunkerne er gyldne i farven.

Afkøl på bagerist.

Tilføjelser og erstatninger: Brug smør eller plantesmør istedet for kokosolie. Du kan evt. tilsætte vanilje til opskriften.

God fordøjelse 

Rikke Holm Nielsen

Skriv et svar